Everytime after restart my game crashes at some random point

  • Looking for our server(s)? Go to our servers page after you've subscribed to our content pack. Hope you enjoy them!
  • You can purchase Premium Membership to enhance your game experience and support our community!
  • Meet other members and stay updated in our Discord and Steam Group. Find out how to get permissions on Discord here.
Status
Not open for further replies.

Kevin Deluca

Active Member
Oct 21, 2018
50
30
18
21
everytime the server restarts at noon or whatever my game just crashes after staying on for maybe 20 minutes all random.

Im using the fps boost command:

gmod_mcore_test 1; mat_queue_mode -1; cl_threaded_bone_setup 1

i cant think of what might be causing but if i could prevent this as it is annoying having the game crash when im doing something would be great!
 

A Sack O' Salt

MRP Moderator
MRP Moderator
Marketing Team
Event Team
Dec 10, 2017
687
418
78
17
Hey there Kevin! In order to help solve this issue I just have a few questions for you.
Are you running Garry's Mod in priority mode?
Do you have a crash log in your Garry's Mod folder?
Is this occurring regularly?
Have you tried verifying your game cache?
Do you have an excess of addons that you don't need?
 

Kevin Deluca

Active Member
Oct 21, 2018
50
30
18
21
1. Yes if -high works. 2. A couple of mdmp files. 3. Happens everytime after restart at some random point. 4. No. 5. No.

i use these launch options, -windowed -noborder -console -nojoy -high

one thing i have noticed to my autoexec that uses these that fps boost code dont work anymore. (Been like that for months).
 
Last edited:

A Sack O' Salt

MRP Moderator
MRP Moderator
Marketing Team
Event Team
Dec 10, 2017
687
418
78
17
Any updates?
 

A Sack O' Salt

MRP Moderator
MRP Moderator
Marketing Team
Event Team
Dec 10, 2017
687
418
78
17
Hmmm. I’m not sure what to say. Sounds like your computer is being overloaded with RAM or something when the server restarts. Try getting a fresh install.
 

A Sack O' Salt

MRP Moderator
MRP Moderator
Marketing Team
Event Team
Dec 10, 2017
687
418
78
17

gm1003

MRP Administrator
MRP Administrator
Forum Moderator
Report Management
Marketing Team
Event Team
MRP Recruitment Team
Jul 7, 2018
540
598
108
18
Houston, TX
I could look at it as well if you want
 

gm1003

MRP Administrator
MRP Administrator
Forum Moderator
Report Management
Marketing Team
Event Team
MRP Recruitment Team
Jul 7, 2018
540
598
108
18
Houston, TX
7598
Try to run Garry's Mod as administrator:
7599
Also, make sure these are up to date:
  • Windows
  • Garry's Mod
  • Drivers
 

A Sack O' Salt

MRP Moderator
MRP Moderator
Marketing Team
Event Team
Dec 10, 2017
687
418
78
17
This isn’t really a priority issue for you I’d assume.
If it only happens at the restart then disconnect before the restart.
 

A Sack O' Salt

MRP Moderator
MRP Moderator
Marketing Team
Event Team
Dec 10, 2017
687
418
78
17
Solved.
 
Status
Not open for further replies.